MK

fredag 30. oktober 2015

Presentasjonsskisse



Her er min presentasjonsskisse. Denne skissen viser oss en slum, hvor det er flere rusmisbrukere, alkoholikere og uteliggere. Det viser oss hvor ekkelt og skummelt det kan være i et slikt miljø, og hvordan du kan ende opp hvis du havner opp i det. Damen til venstre (nm 1) samler tom flasker, kanskje fordi hun trenger litt mer penger, eller ikke har penger i det hele tatt og dette er den eneste måten for henne å få litt. Damen som sitter inntil veggen (nm 2) holder en øl flaske i handen, og har drukket så mye at hun har sluknet helt. Damen som ligger på bakken (nm 3) har enten drukket for mye alkohol, eller tatt noe stoff, hun ligger der bevisstløs. Damen som sitter å drikker fra en øl flaske (nm 4) snakker med damen ved siden av henne (nm 5). Damen som hun snakker til, sitter å hører etter på hva hun har å si, etter for kort stund siden, har tatt noe form for stoff, som du kan se pga at de ligger en 50 lapp, et barberblad og en påse med noe stoff oppi. Alt dette har blitt brukt til å ta stoffet (50 lappen for å sniffe det, barberbladet for å samle det og dele det opp og posen hvor stoffet ligger oppi) 

tirsdag 27. oktober 2015

Ideskisser



Situasjon 1: One big happy family 

Her er det en krangel mellom en far og en mor, hvor ungene blir redde av all skrikingen fra deres foreldre. Faren (nm 1) holder en flaske med øl, imens han peker og skriker til moren (nm 2). Moren holder ikke noe i hendene, men peker og skriker tilbake til faren. Den eldste av barna (nm 3) holder rundt sine små søsken. Lille bror (nm 4) og lille søster (nm5) er veldig redde og leie seg, og store søsteren deres prøver å være den sterke for å få situasjonen til å se mildt ut, men sliter med å holde et alvorlig ansikt når hun ser foreldre skrike til hverandre. Dette tar plass på et kjøkken, som du kan se ved at det er et kjøle skap i bakgrunnen til venstre, og det er en vask i bakgrunnen litt til høyre. Det er en del rot på gulvet, foreks. en t-skjorte, en leke bil vendt opp ned og en tutte flaske.

Rekvisitter: Øl flaske, leke bil, tutte flaske






Situasjon 2: In the ghetto - #1

Denne tegningen viser oss en slum, hvor det er flere rusmisbrukere, alkoholikere og uteliggere. Det viser oss hvor ekkelt og skummelt det kan være i et slikt miljø, og hvordan du kan ende opp hvis du havner opp i det. Damen til venstre (nm 1) samler tom flasker, kanskje fordi hun trenger litt mer penger, eller ikke har penger i det hele tatt og dette er den eneste måten for henne å få litt. Damen som sitter inntil veggen (nm 2) holder en øl flaske i handen, og har drukket så mye at hun har sluknet helt. Damen som ligger på bakken (nm 3) har enten drukket for mye alkohol, eller tatt noe stoff, hun ligger der bevisstløs. Damen som sitter å drikker fra en øl flaske (nm 4) snakker med damen ved siden av henne (nm 5). Damen som hun snakker til, sitter å hører etter på hva hun har å si, etter for kort stund siden, har tatt noe form for stoff, som du kan se pga at de ligger en 50 lapp, et barberblad og en påse med noe stoff oppi. Alt dette har blitt brukt til å ta stoffet (50 lappen for å sniffe det, barberbladet for å samle det og dele det opp og posen hvor stoffet ligger oppi) 

Rekvisitter: Tomme cola flasker, pose, brukte røyker, øl flasker, 50 lapp, barberblad, pose med mel, sprøyte (kanskje)








Situasjon 2: In the ghetto - #2

Denne tegningen er ganske lik som den forrige, bare ting ser litt annerledes ut. Damen helt til venstre (nm 1) skal akkurat til å ta en sprøyte. Damen til høyre for henne (nm 2) varmer hende over et lite bål hun har laget oppi en tønne. Det er nok svært kaldt ute, og hun har nok ikke noen varme klær. Dame som sover (nm 3) har nok drukket for mye og har nok bare slukket ut. Hun som sitter helt til høyre (nm 4) sitter og drikker øl. Hun som ligger på bakken (nm 5) har kanskje drukket for mye, eller tatt en overdose. 
Rekvisitter: Det samme som den første, bare MÅ inkludere sprøyte








Situasjon 3: Hands up, baby hands up

I denne tegningen så er det et ran som foregår. Dette foregår på en Rema 100 butikk, hvor det er 2 ranere i bildet og 4 sivile. Den sivile helt til høyre (nm 1) sitter på knærne, med hendene på hode og er veldig redd, fordi den ene raneren (nm 2) sikter på han med en pistol. En annen sivil (nm 3) står og har hendene sine oppe i lufta. Han ser også veldig redd ut. Den andre raneren (nm 4) tar seg av personen som står bak kassen (nm 5). Mannen bak kassen er livredd, og holder hendene sine oppe i lufta imens han skriker av skrekk. Raneren som sikter på han prøver å få ham til å stoppe med å skrike til han, men det hjelper ikke å mye. Det sitter en sivil gjømt bak en av kassene (nm 6) og prøver å ringe politiet før ranerne legger merke til han. Han er også veldig redd.


Rekvisitter: 2 våpen, 2 masker, telefon 

mandag 26. oktober 2015

Fotomontasje - Tankekart

Situasjon 1: One big happy family

Location

Inne i et hus, med en del rot, ser ikke fint ut

Karakterer

Person 1: Far som skriker imot Mor

Person 2: Mor som skriker imot Far

Person 3: Tenårings jente som holder rundt lille bror og lille søster

Person 4: Lille søster som gråter

Person 5: Lille bror som gråter

Rekvisitter
  • Øl falske/boks i handa på Far
  • Rotete ting i bakgrunnen, foreks. klær osv…
Skuespiller

Sol Emilie Anda



Situasjon 2: In the ghetto

Location

Slum aktig plass på Sandnes, ser litt forlatt ut, en typisk plass for uteliggere, narkomane og alkoholikere

Karakterer

Person 1: Står ved en søppeldunk og leter etter tom flasker, ugreid hår og klær med hul i 

Person 2: Sitter inntil en veg og er full, ser ut som hun sover. Ser at personen er hjemløs på håret, klærne og slikt

Person 3: Dame som ligger på bakken, ser bevisstløs ut, kanskje av overdose eller drukket for mye, ser ut som en uteligger

Person 4: Kommuniserer med person 5, holder en påse med narkotika, ser ung ut

Person 5: Kommuniserer med person 4, drikker øl el., ser ut som en sliten person som er utslitt av alt

Rekvisitter
  • Tom falske/flasker
  • Søppeldunk
  • Muligens røyker og sprøyter som ligger på bakken
  • Pose med mel, som skal ligne på narkotika 
  • Øl boks
  • Barber blad (til å samle narkotikaet med, for å gjøre det klar til bruk)
  • 50 lapp (til å sniffe kokainet)
Skuespiller

Sol Emilie Anda



Situasjon 3: Hands up, baby hands up

Location

På en butikk el.

Karakterer

Person 1: Raner nm.1, roper og retter pistol mot personen som er bak kassen

Person 2: Raner nm. 2, retter pistolen mot en sivil (aka person 4)

Person 3: Sivil som holder hendene oppe i lufta, ser redd ut

Person 4: Sivil som ser redd ut, har hendene på hode, sitter på knærne

Person 5: Sivil som sitter gjemt ifra ranerne, ringer til politiet

Rekvisitter
  • To masker (ranerne)
  • To våpen (ranerne)
  • Telefon (sivil)
Skuespiller

Sol Emilie Anda

Fotomontasje oppgave

Oppgave:

I denne oppgaven skal vi lage en situasjon med 5-8 ulike karakterer (det er lov og ha enda flere). Den samme skuespilleren skal være alle karakterene. Vi ska forsøke å lage en interresant/morsom situasjon med litt "action".

Vi skal tenke nøye gjennom lokasjon, hvordan vi skal plassere karakterene og rekvisittene.
Vi må huske å få frem tydelig forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn. Vis skal også tenke nøye gjennom kameraposisjonen.

Vi skal forsøke å la karakterene kommunisere med hverandre og la noen av karakterene kommunisere med hverandre. Vi må huske å få med skygger og slagskygger.

Prosess:

I denne prosessen så skal vi utvikle flere ideer, lage ideskisser og en presentasjonskisse, dramatisere en situasjon/fortelling, bruke digitalt speilreflekskamera med manuelle innstillinger, bruke Photoshop til å montere sammen flere bilder til ett og klargjøre bilde til innlevering.

søndag 18. oktober 2015

Film uke 2

Denne uken skal vi produsere en liten kortfilm på ca 40-60 sek.

I filmen skal vi kryssklippe mellom 2 ulike personer som går hver for seg - og i motsatt retning. 
Mot slutten av filmen skal de to møtes og da skjer noe uventet.

De to karakterene i filmen skal vi hente fra "Kjenner du typen" - oppgaven i MK.
Tittelen på filmen lager vi selv.

onsdag 14. oktober 2015

Prosessmodellen

Prosessmodelen


1. Les s. 15-17 i Mediemøter

Gjort.

2. Hva er og forklar de ulike leddene i prosessmodellen.

Prosessmodellen er noe som fokuserer på overføring av budskap. Det er mellom en sender, som overfører et budskap til en mottaker. Senderen må tenke seg om hvordan han skal formidle budskapet, og formidle det på en måte som gjør at mottakeren kan oppfatte det på den enkleste måten mulig.

3. Hva er en målgruppe?

En målgruppe er en bestemt gruppe mennesker som budskapet er retter mot.

4a. Finn et eksempel på et budskap som er rettet mot en bestemt målgruppe. Hvem er sender, Hva er budskapet, Hvilken kanal/medium blir brukt og Hvem er mottaker/målgruppe.

Budskapet er: Husk kondom!

Sender: Kondom-industrien

Medium/kanal: Reklame på TV

Mottaker: Menn og kvinner som er 18+ år gamle

4b. Hvordan oppfatter du budskapet?

Jeg oppfatter budskapet slik at kondom industrien vil at alle som har sex, skal huske å bruke kondom, fordi det kan være farlig å ikke bruke det. Det er ikke noe støy i budskapet, og er lett for alle å oppfatte det. 

5a. I prosessmodellen brukes begrepet støy. Hva er definisjonen på "støy" i prosessmodellen?

Definisjonen av støy i prosessmodellen er at det er alt som hindrer budskapet å nå frem til mottaker. Det kan være at mottakeren er distrahert av ett eller annet, og da blir det en feil som gjør at mottakeren ikke kan motta budskapet.

5b. Gi eksempler på hvordan "støy" kan oppstå i de ulike leddene.


Støy kan oppstå når for.eks sender gjør noe som kan være distraherende, eller at budskapet blir forstyrret, eller at mottakeren er ufokusert. Viss noen av disse eksemplene skjer, så vil ikke mottakeren ha mulig heten for å motta budskapet.

The life of Even, the hipster

The life of Even, the hipster

Hei, mitt navn er Even, jeg er 22 år gammel og jeg kommer ifra Oslo, hvor jeg fortsatt bor. På fritiden min så liker jeg å være med kjæresten min eller å kjøre sent om kvelden i min flotte Mustang. Av og til så liker jeg også og se film, spesielt filmer med en kunstnerisk stil. The Graduate (1967) er nok min favoritt film. Musikk smaken min er veldig gammel dags, hører for det meste på Pink Floyd, Jim Hendrix og den slags. Jeg er en person som spiser mye sunt og prøver å holde meg selv sund. Jeg trener ikke, men jeg spiser sunnest mulig. Noe jeg drikker for mye av som ikke er så sundt, er kaffe. Jeg drikker kaffe hver eneste dag, det er bare noe jeg må. Jeg reiser ofte til Starbucks, og en stor del av pengene mine går dessverre til kaffe, må jeg innrømme. 

Akkurat nå så studerer jeg, fotografi faktisk, og jeg synes det passer min stil veldig godt. I det siste så har jeg stått opp ekstra tidlig om morningene, slik at jeg kan ta bilde av den flotte utsikten som jeg får ifra min leilighet i 12-etasje mitt i Oslo sentrum. Jeg jobber bare på en dagligvare butikk nå, pga at jeg studerer, så jeg tjener ikke så mye nå. Jeg tjener nok til å studere, som er det viktigaste. Jeg ønsker å reise til Barcelona når jeg får meg en jobb innen fotografi, slik at jeg har nok penger til å gjøre va jeg vil. Barcelona er en av drømme plassene for fotografene.

Jeg går for det meste med en skjorte, varierer va farge den er, og har en tynn genser uten hette over, som som regel er svart. Jeg går ofte med solbriller, som må vær svarte, har alltid Daniel Wellington klokken min med meg og har alltid på meg en svart, stram bukse. Alle mine elektroniske produkter er Apple, og jeg har tenkt å bruke en del av spare pengene mine på Apple-watchen.

Mange vil nok se på meg som en svært anderledes person en de fleste, men det tar jeg bare som et kompliment. Jeg er ikke en så stor fan av folk, liker å holde meg for meg selv. Den eneste personen som forstår meg, er kjærasten min, jeg elsker henne veldig høgt. 

Så ja, nå vet dere litt om meg; hva jeg gjør med mitt fantastiske liv, hva jeg liker og hva slags ting jeg liker å gå med


Lots of love and peace out.

torsdag 1. oktober 2015

Skate- og BMX - festival

Her har jeg laget piktogram på Illustrator, ut i fra skissene (lenger nede på bloggen) som jeg laget. Jeg valgte skate- og BMX - festival, og jeg føler selv at piktogrammene mine ble slik jeg ville. Jeg syntes det var viktig å vise at det var hjelm påbud på festivalen, siden de fleste skate og BMX parker har det. Seiers podiumet viser at det er konkurranse på festivalen, og til sist, skatepark trappen er noe jeg ville ha med fordi jeg ville vise en av tingene som var på parken på festivalen, og skate trapp er en stor del av de fleste parkene verden rundt.