MK

fredag 11. desember 2015

CRAP øvelse

Her har jeg satt sammen en tekst og noen bilder, med bruk av CRAP reglene (contrast, repetition, alignment, proximity). Overskriften og sjølve teksten har en kontrast. Overskriften har ikke seriffer, men det har sjølve teksten. Overskriften er også mye større i skriftstørrelse enn hva sjølve teksten er. Det er også en kontrast mellom innledningen til sjølve teksten og de andre avsnittene av teksten. 

Det er farge kontrast mellom overskriften, bakgrunnen og sjølve teksten. 

Teksten, overskriften og bildene er alle sentrert midt på bilde. Det ser ut som teksten har en boks rundt seg. Bildene er også like store.

Det er system på hele bildet. Alt er sentrert, har kontraster og bildet er ikke rotete.

Quotes (Typografi)





onsdag 9. desember 2015

Reklame og etikk

  • Finn 5 reklamer som jeg tror er skreddesydd min profil som nettbruker:






  • Velg 3 større merkevareprodusenter, og beskriv hvilke følelser og verdier disse ønsker at jeg, som forbruker, skal forbinde dem med:

Adidas = Det jeg forbinder med Adidas, er at Adidas reklamerer seg selv til å være en av de beste sko merkene i verden. Adidas finnes i de fleste sporter; fotball, basketball, skateboarding osv…

Apple = Det jeg forbinder med Apple, er at Apple er en av de største merkene innen teknologi. De reklamerer seg selv til å være «det største» merket, selv om det kanskje ikke er det. De reklamerer for Mac, iPhone, iPod osv…

Disney = Det jeg forbinder med Disney, er at Disney lager de største og beste barne/familie filmene. De lager alt i fra filmer som bare er rettet mot barn, til filmer som er morsomme for hele familien.

  • Hva må du ta hensyn til hvis du er blogger og får penger av produsenter for å skrive om produktene deres? 


Bloggere som blir betalt for å snakke om et produkt, kan ikke skjule reklamene sine, og late som om det bare er deres egen mening om et produkt. Det må merkes slik at folk med en gang skjønner at det er en reklame. Den simpleste måten å gjøre dette på er å skrive «reklame» i overskriften på innlegget på bloggen. Merkingen skal gjøres samtidig som innlegget/bilde publiseres. Gjør man ikke dette, risikerer du at mange ikke får med seg at det er snakk om reklame.

tirsdag 8. desember 2015

Profil manual


Her er profil manualen jeg laget for min grafisk profil. Den viser visittkortet som jeg har for kaféen min, den viser hvilke farger jeg har brukt, tilleggselementene mine, som er en kaffe kopp og et forkle, fontvalget mitt, logoen min i farger og i sort hvit. Den viser også fasade bildet mitt, hvor jeg har tatt et bilde av en butikk og redigert det slik at det ser ut slik som jeg vil at det skal se ut.

onsdag 2. desember 2015

Kontraster


Vi fikk i oppgave å lage fire forslag til ny skriftlogo for vågen vidergående skole. Vi skal bruke skrifter i tillegg til en solid bakgrunn som er svart, hvit eller farget. Vi skal bruke alle de fire skriftkontrast-typene: Størrelse-kontrast, farge-kontrast (valør-kontrast), form-kontrast og styrke kontrast.


Det første forslaget er størrelse-kontrast. Det er når skrift har lik form eller lik skrift av forskjellige størrelser

Det andre forslaget er farge-kontrast (valør-kontrast). Det er bruk av farger i skrift.

Det tredje forslaget er form-kontrast. Når skrifttyper med ulik form er satt sammen, danner det form-kontrast.

Det siste forslaget er styrke-kontrast. Styre kontrast er ulikheten som oppstår mellom skrifter av samme familie som har ulik styrke eller vekt.